Koulukino

Koulukinon johtoajatus on yksinkertainen ja selkeä: mahdollisimman monen koululaisen tulisi nähdä elokuva koulupäivän aikana oikeassa elokuvateatterissa ja saada käsitellä näkemäänsä jälkikäteen.

Elokuva lumoaa elokuvateatterissa, ja onnistuneeseen katsomiskokemukseen kuuluu katsojan halu jakaa tunteensa ja huomionsa elokuvasta toisten kanssa. Se tekee elokuvateatterissa nähdystä elokuvasta loistavan mediakasvatuksen välineen.

Jokainen opettaja, kannustamalla keskusteluun ja jakamalla omat oivalluksensa ja tunteensa elokuvasta oppilaiden kanssa, on mediakasvattaja.

Mistä tilaan elokuvanäytöksen?

Aloita valitsemalla ryhmällesi sopiva elokuva, joka on saatavilla koulukinonäytökseen. Elokuvakohtaiset saatavuustiedot selviävät Koulukinon elokuvalistasta. Huom! Valitse sivustolla valinta -> Elokuvateatteriin tilattavat. Myös ohjelmistossa olevia elokuvia voi tiedustella Koulukinoon elokuvateatterilta.

Mikä on koululaisryhmän minimikoko?

Koulukinonäytöstä varten katsojia on oltava yleensä useampi luokka tai koko koulu, sillä elokuvateatterin esityksestä maksettava minimiveloitus pienryhmän esityksestä voi nostaa keskilipunhintaa normaalin elokuvaesityksen lipunhintaa korkeammalle.

Mitä elokuvanäytös maksaa?

Lipun hinta sovitaan aina elokuvakohtaisesti erikseen. Koulukinonäytöksen lipun hintaan vaikuttavat muun muassa oppilaiden määrä ja se, milloin elokuva on tullut teatterilevitykseen. Maksutapana käy käteinen, korttimaksu ja laskutus. Luokanopettaja tai muu valvova opettaja pääsee näytäntöön ilmaiseksi luokan kanssa.

Lisätietoja Koulukinosta saat tästä linkistä www.koulukino.fi

TOIMI NÄIN:

Valitse elokuva, jonka voi tilata elokuvateatteriin ja tutustu sen oppimateriaaleihin.

Miettikää tarjouspyyntöön valmiiksi elokuva jonka haluatte katsoa ja valitkaa varasijalle vielä jokin toinen elokuva jos ykkösvaihtoehtoanne ei olekaan saatavilla.

Myös päivämäärä ja esitysaika tarvitaan tarjouksen laskemiseksi.

Tilaisuuden luonne-laatikkoon voit tarkentaa mahdolliset muut esityksen lisäksi toteutettavista toiveista ennen/jälkeen esityksen.

Viesti/Iisätietokenttään voit lisätä esim. tarjouspyynnön elokuvan aikana nautittavista herkuista.

Elokuvateattereiden paikkaluvut ovat:

Somero 90 paikkaa

Loimaa 117 paikkaa

Sastamala 122 paikkaa

Huittinen 89+52 paikkaa

Huom! Huittisten Kino 1-2:ssa on mahdollista esittää molemmissa saleissa myös samaa elokuvaa yhtäaikaisesti. Paikkaluku on silloin 141 paikkaa.